ITALIË

Italië is een uitermate fascinerend wijnland. In alle gewesten wordt wijnbouw bedreven, van de Alpen tot aan Sicilië en van de Tyrreense tot aan de Adriatische Zee. Er groeien meer dan 1000 inheemse druivenrassen en het land kent dus een grote variatie aan wijnen in alle mogelijke smaken en stijlen. Meestal worden die van de eigen druivenrassen gemaakt, soms geheel van internationale variëteiten en vaak ook door beide te mengen.

Hoewel Italië als wijnland een zeer lange geschiedenis kent, kwam het pas enkele decennia geleden naar voren als producent van hoogwaardige en verfijnde wijnen. De twee meest gezichtsbepalende gebieden zijn nog altijd Piemonte en Toscane, met hun wijnen van respectievelijk nebbiolo en sangiovese. Hoe verschillend ook, beide typen rode wijn sluiten mede door hun frisse zuren naadloos aan op de Italiaanse keuken. Maar ook andere wijngebieden staan niet stil. Alto Adige is hier met zijn frisse Alpenwijnen een goed voorbeeld van. Of Campanië, waar de vulkanische bodem spannende wijnen voortbrengt van authentieke druivenrassen. Ook uit de Marken komt al lang veel betere Verdicchio dan de waterige wijn in de amforavormige fles. Voor alle wijngebieden geldt dat traditie gecombineerd wordt met moderne technieken en voortschrijdende inzichten.

Italianen drinken hun wijnen vooral tijdens de maaltijd. Hoewel er voor de buitenlandse markt steeds vaker wijnen worden gemaakt die ook op zichzelf heerlijk zijn, blijven de meeste rode én witte wijnen perfecte begeleiders van gerechten uit de Italiaanse keuken en daarbuiten.

Barolo, Marchesi di Barolo 1958

 

Marchesi di Barlo is one of the region´s historic properties. This gorgeous facility was once the home of the Marchesi Falletti, important figures in the very early history of Barolo wine. Producing majestic red wines of phenomenal depth, complexity and longevity, Nebbiolo is the earliest red grape variety in Piedmont to bud and the last to ripen. Its name derives from the early morning mists, or "nebbia," that shroud the lower slopes of the Langhe hillsides during the fall harvest period. Most Italian wine experts hail the single-vineyard Barolo Cannubi DOCG as the ultimate definition of a world-class Barolo. Marchesi di Barolo owns a major portion of this famed vineyard and its Barolo Cannubi is well known for its rich perfume, complexity of flavor, and seductive smoothness that develop with aging.

Moonlite Toscana IGT

 

Heerlijke doordrinkwijn met intense aroma’s van witte bloemen en citrus. Fris en sappig met een mooie mineraliteit en een hint van vuursteen. 

Wijn proeverijen

 

I'm a paragraph. Click here to add your own text and edit me. I’m a great place for you to tell a story and let your users know a little more about you.​​​

This is a great space to write long text about your company and your services. You can use this space to go into a little more detail about your company.