Tenuta Sant’Antonio Amarone della Valpolicella Selezione

Tenuta Sant’Antonio Amarone della Valpolicella Selezione
Veneto, Italië

Klimaat/Terroir 
De zomers zijn warm, de winters relatief mild. De bodems bestaan uit een dunne kalklaag, keien, klei en zand.

Vinificatie
De trossen worden na het plukken te drogen gelegd voor 3 maanden (appassimento). Eind januari worden de druiven geperst en begint de alcoholische gisting die wel 30 dagen kan duren. Vervolgens gaat de wijn 24 maanden op eikenhouten vaten van 350 liter waarna een flesrijping volgt van een half jaar.

Druiven
Corvina, Rondinella & molinara

Geur &  Smaak
De ondoorzichtige robijrode Amarone heeft een overweldigend parfum van gerijpt fruit, drop, verse groene kruiden en zwarte peper. De tannines zijn zwoel en zoet, maar de wijn is toch harmonieus met aangename zuren

Serveersuggestie
Te serveren bij gerechten met truffel, wild, gevogelte, rood vlees en gerijpte kazen.

Weetje
Amarone is ook een bijzondere metgezel bij chocolade of geroosterde kastanjes.

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen